Oppdretter på besøk

I går kveld fikk vi en av oppdretterne, Henning, på besøk. Det setter vi stor pris på, ikke minst den overføring av praktisk hundeviten som vi da klarer å tilegne oss.

Akira er snart 6 måneder og er i våre øyne en fantastisk hund. Det arbeidet oppdretterne har gjort innledningsvis og vi selv har nedlagt siden 19.12.11 ser vi nå, dag for dag, at hun blir klokere.
Klikkertreninga og grunntreninga som vi har bedrevet bærer frukter.

Vi er utrolig spente på fortsettelsen. Hun virker å ha et meget godt lynne. Ikke på noe tidspunkt hittil har hun vist aggressive tendenser, selv å bli provosert kraftig i matfatet virker på henne. La det nå fortsette.
Vår forrige schæfer(hann) hadde vi EN konfrontasjon med i matfatet. Han måtte selvfølgelig vike og det blei en konfrontasjon han aldri glemte…Kanskje feil, men hunden er definitivt lavest på rangstigen å det MÅ den forstå!

Akira er ikke i nærheten av å være SÅ stridig. Hun minner oss om vår gode hundevenn Arja, er stort sett grei og snill å er bestandig glad og omgjengelig.

I Hammerfest i dag var vi å “sosialiserte” litt i byen. Noen mennesker hadde hun veldig lyst å oppsøke og i andre tilfeller var luktene på bakken mer interessant. Og så var det de mennesker som hadde lyst å hilse på, artig!

Tøffere enn nesten toget begynner hun å bli i båt. Hun balanserer på rekka, hun beveger seg fra gummibåt til fjæra uten å bli løfta. hun beveger seg fra hekken til flytebrygga. Noe må hun ha litt betenkningstid på, men det går greit!

Hærregud, hun er jo bare knappe 6 måneder, å hvilken utvikling!