Ei flott uke

I forrige uke fikk vi gjennomført en litt lengre tur på fjellet. Turen var på Sørøyfjellan. I slutten av uka var vi også på hytta og fikk med oss en tur der også. Her er en liten videosnutt fra turen på Sørøyfjellan:

https://youtube.com/watch?v=Oeom0c9UoaE%3Frel%3D0

På turen hadde vi også særdeles tykk tåke. Kunne knapt se 10-15 meter foran oss. Ved vann 295 fikk Akira bekjentskap med en lemmen. Ho var mer interessert i å leke enn å “spise”….
En flott tur som gikk over 2 netter/3 dager.

På slutten av uka var vi på hytta i Øyfjord. Her er bilder med kommentarer fra denne turen:

Ca 5 m fra hytta i et buskas, lukta Akira seg frem til rypekyllinger. Vi så ikke sleve hendelsen, men vi antar at i forvirrelsen og iveren har sannsynligvis Akira tatt en når de fløy opp. Det likte vi dårlig smiley. Tror Akira heller ikke var innstilt på å drepe denne for hun ser da litt sorry ut på bildet? Akira er allerede tilgitt, men vi må nok forsøke å passe litt mer på heretter.

Ho var ikke enkel å ha ved foten med masse rypelukter i lufta. Like før dette bildet ble tatt tok ho opp en kull på 15-20 ryper. Da blei det fullstendig blokkering og ho sprang som fanden sjøl etter de rypene, men heldigvis fikk ho ikke tak i noen kyllinger, som nå er veldig godt flygedyktige.

En pust i bakken på vår vandring i Øyfjord.

Prikken over I-en på turen var at Eva klarte å få en fin ørret. På tur hjem tok Akira opp et nytt kull med ryper. “Klok av skade” måtte Akira gå mellom oss og hun var da kontrollerbar i situasjonen. Artig å legge merke til Akiras tegn når slik situasjon oppstår; hodet lavt, øran på stilk og halen veldig høyt. Vi gleder oss allerede til jakta. Trur faktisk Akira kan ha noe å bidra med.
Vi må få trent inn kommandoen “stå” bedre, slik at hun ikke springer etter rypene når hun tar dem opp smiley