Rypejakt i Øyfjord

Da har Akira tilbakelagt sin lengste tur sammenhengende på en dag(lørdag). Turen var sammen med Matmor og Linda og gikk fra Sluskefjellet kl 1000 og de var fremme i Øyfjord kl 1710. Å ho var forsatt full av krutt ved ankomst. Akira fant ryper, men det var ingen som ble med ned til Øyfjord smiley

I dag var vi på jakt i området. Overraskende nok(var ikke forventet) fant hun ryper som ble tatt opp på relativt kort hold. Hun markerte tydelig med høy hale og høyt hode at her var det noe interessant. Matfar fikk rikelig tid til forberedelser. Det flaksa opp 8-10 ryper og en av dem datt.

Dette var god lærdom for Akira som kunne få skikkelig nærkontakt med rypelukta. smiley Ho kunne sikkert ha spist den opp hvis matfar ikke hadde stoppa ho.

Vel hjemme ble rypa hengt opp i tørkeskapet og skal henge slik i 40 døgngrader. Tørkeskapet må Akira passere på sin vei til hundegården. Hun ble observert sittende foran tørkeskapet med lengsel i blikket; “tenk, den der rypa er egentlig min”!