Hunder i Hasvik

Hunder har behov for å sosialiseres med sine likesinnede. Hvis ikke det skjer, så antas det at hundene “glemmer” sitt eget språk, blir usikre og, i verste fall, aggresiv.

Vi har nettopp vært i Alta på miljøtrening og miljømarsj. Miljøtrening og marsj gjennomføres ukentlig i regi av Alta Hundeklubb.
For Akira sin del har vi lenge sett at det har vært/er nødvendig. Hun blir “hyper” når hun ser andre hunder og hennes innlæring er omtrent som blåst bort. For Akira sin del fikk vi på onsdag i denne uka (miljøtrening i Alta) erfare nettopp dette. Det var nesten umulig å få kontakt med henne. På miljømarsjen gikk det noe bedre, da roet hun seg fort ned.

I dag på tur måtte jeg bare forsøke å teste henne på andre hunder. Etter at vi hadde vært oppe i Korsvikdalen, la jeg returen forbi Terje og Aina. (Unnskyld Terje og Aina hvis jeg uroa hundene dokkers). Resultatet av testen var positiv smiley; jeg klarte å kontrollere Akira fri ved foten, på tross av at andre hunder bjeffa på henne bare 10 meter unna. Som belønning fikk hun “fri” kommando og hun stakk umiddelbart bort til hunden som var i løpestreng. Sammen med den andre hunden fikk hun “dekk” kommando på avstand og hun la seg (under tvil) ned med den andre hunden tilstede. Hun reagerte umiddelbart på “kom” kommando smiley og vi gikk videre.
Jeg velger å tro at miljøtreninga og miljømarsjen i Alta har hatt effekt allerede.

Vi har tidligere forsøkt å “samkjøre” luftinga av våre firbeinte familie medlemmer. Det har ikke vært spesielt vellykket.
Våre firbeinte familiemedlemmer har behov for, mer eller mindre, for fysisk og psykisk trening. Fysisk trening har vi to- beinte også behov for, som oftest i stor grad.
Jeg har over flere år logga mine fysiske bravader. Akira kom i hus 19.12.11. Hittil i år, sammenlignet med i fjor, er mine fysiske utskeielser øket med nærmere 20%. Det har en klar sammenheng med Akira. Det igjen kan settes på kontoen for bedre helse.

Derfor folkens; skal vi ikke forsøke å samkjøre luftinga/trening av våre firbeinte familiemedlemmer til, som en begynnelse, en time pr uke? Etter hvert kan vi jo videreutvikle dette til noe mer, kanskje på sikt en hundeklubb i Hasvik?
I Alta benyttes bl.a FB til kommunikasjon. Det kan vi jo gjøre her også….

Jeg kan jo begynne med å opprette en FB- gruppe, feks “Hundetur i Hasvik”?
Avventer respons!

One thought on “Hunder i Hasvik”

  1. Hei, min familie og jeg flytter til Hasvik i sommer, og nettopp av den grunn forsøkte jeg å google “hundeklubb Hasvik”, og kom inn på din side. Vi kommer med spansk vannhund (valp), og jeg er veldig interessert i å være med å starte hundeklubb. Har tidligere erfaring med schaferhund og trening av bruks og lydighet. Er du interessert i å ta kontakt vedr dette så treffes jeg på an-bormm@online.no. Mvh, Anita Skoglund:0)

Comments are closed.