Kvalsund 11. og 12. mai 2013

Påmeldingsfristen til denne utstillinga var 19.4.13. Påmeldinga skulle ikke forløpe helt problemfritt. Det hadde seg slik at matfar er registrert som medlem i NKK og hundeklubb(er), mens matmor er registrert som eier av Akira, på tross av at begge er innrapportert som eier.

Det medførte at det måtte betales dobbel påmeldingsavgift til utstillinga. Vel, etter litt kommunikasjon frem og tilbake, ordna det seg og vi er nå begge registrert som eiere av Akira.

Nå var det også slik at vi hadde planlagt å benytte båt til utstillinga, men dagen før avreise dagen ble det oppdaga en oljelekkasje fra styresystemet på båten og bil måtte derfor velges som transportmiddel. Ikke så galt det heller. Vi bodde godt på Skaidi Hotell.

Første dag, lørdag 11.5. i regi av Hammerfest og omegn hundeklubb, hadde vi(dvs oppdretter Henning) forventninger om CK(champion kvalitet), men det ble “kun” 1. premie EXCellent. Matfar var veldig avslappa ift selve utfordringa med ringen. Kanskje litt for avslappasmiley for Henning måtte gi et verbalt spark i ræva for å få opp tempoet. Dommer var fra Finland, Christian Petre Stavarache. Han virka noe overfladisk og berørte ikke Akira i det hele tatt!! Det hører også med til historien at matfar missforsto litt i startfasen…

Dag 2 var i regi av Vest Finnmark Fuglehundklubb. Akira ble stayla litt av Henning og det var litt mer “stress symptomer” å spore. Dommer var Rita Kandike-Skandina fra Sverige. Hun virka å være meget grundig. Det ga også gode resultater for Akira. Hun spurte om hun kunne gå inn i munnen på Akira og til det sa jeg at det var ikke noe problem. Der titta hun ei stund og Akira sto helt rolig. Litt av kritikken var som følger:
Pen ung tispe i god kondisjon. Feminint hode. God munn. Korrekte ører. Korrekte proporsjoner. Kunne ha vært sterkere i krysset. Medium vinklet. Korrekte bevegelser. Godt gemytt(det viste æ fra før :-)), god pels, korrekt hale.

Totalt sett ble det følgende premiering på prinsessa fra Sørøya:
EXC UK 1UKK CK 2BTK RES.CERT
Må si at dette var noe mer enn forventa smiley og det skal bli morro å se hva neste utstilling bringer.

Her er Akira avbilda rett etter utstillinga:

Totalt sett en flott opplevelse hvor vi også fikk hilst på Asha av rottenhaller, Beck av Rottenhaller og Brutus Rex av Rottenhaller. Å for ikke å snakke om den gode miljøtreninga dette var for Akira da…

2 thoughts on “Kvalsund 11. og 12. mai 2013”

  1. Takk for det Henning. Det frister jo litt med en gjentakelse. Vi får prøve å peile oss inn på ei ny utstilling 🙂

  2. Gratulerer til flotte prinsessa av Sørøya og dyktige eiere! Det var en fornøyelse å se dere i aksjon 🙂

Comments are closed.