Sportrening

Da har Akira hatt sin første sportrening og de besto hun med glans smiley Det første sporet ble lagt like utenfor hytta på ca 50 meter i et område jeg ikke hatte gått før. Først skjønte hun ikke riktig helt hva jeg ville hun skulle gjøre så jeg måtte lede henne til det første sporet. Siden gikk det slag i slag. Hun fant alle i løpet av 5 minutter til tross for at hun hadde vinddrag i ryggen. Det var så lite vind at vinden dreide alle veier under spor-legging.

Det andre sporet ble lagt på “vannbakken” et par hundre meter fra hytta med vinden fra siden. Denne ble sporet på ca 100 meter. Til tross for at ryper nylig hadde vært i umiddelbar nærhet under spor-legging, fant hun sporet med en gang. Samt at ryper kaklet rundt henne overalt lot det ikke til å distrahere henne. Jeg la ut 7 pølsebiter denne gangen med litt lenger avstand. Hun fant 5 av de syv på ca samme tid som sist. Jeg hadde ikke vært å gått der heller tidligere før sporlegging. Sporet mitt fant hun umiddelbart men måtte lete litt etter godbitene.

Jeg hadde på henne sele og orange sporline og gjorde det slik jeg hadde lest i mai-utgaven av bladet Hundesport.

Dyktige Akirasmiley I ettermiddag blir det tur til preikestolen…tror vi, derom det ikke blir for varmt. Akira vil ikke bade, har forsøkt å lokke med alt mulig men ho vil bare vasse, kanskje vannet er for kaldt ennå..tror det.

Eva

3 thoughts on “Sportrening”

  1. Æ bare lure… bada du sjøl? Eller va det for kaldt? 🙂

  2. Artig å høre at Akira gikk sporene 🙂 Dere er flinke! Vinden skal være i ryggen når du trener inn spor, hvis ikke vil hun løfte nesten å gå på overvær. For å lære å få nesen ned, må vinden komme bakfra.

  3. Supert å høre at hun ikke “trår i salaten”. Hun har så veldig mye å leve opp til! 🙂

Comments are closed.