Tira og Akira

Da har Akira blitt kjent med Tira, en Basset Fauve de Bretagne.

Innledningsvis ble Tira satt litt på plass med kraftig knurr og klar kroppsholdning fra Akira. Etter noen minutter ble de imidlertid kjempe busser når “gradene var opplest og vedtatt”!

https://youtube.com/watch?v=y1CcbPYUQ5I%3Ffeature%3Dplayer_detailpage

Av mye lek blir en både tørst og sliten og, ikke minst sulten. Basseten på 7 måneder er en utrolig utholdene, pågående og sta krabat. Den “henger” mer eller mindre konstant i manken på Akira. På et begrensa område er det ikke enkelt for Akira å slippe unna, så av og til må “Akira den gode” bruke litt labb og tenner for å roe ned “jyplingen”.

Det går greit å drikke vann av samme skål. Når maten blir servert, så kommer det advarende knurr fra Akira. Denne knurringa har vi ikke hørt før og det er tydelig at Tira forstår hintet: “Æ kan akseptere mye fra dæ småen, men maten min anbefale æ sterkt at du holder snuten din unna”!

De er blitt veldig gode venna og leker fint ilag. På hytta tror vi de vil få det flott i hverandres selskap.