Akira på hyttetur

Mandag 15. juli dro vi på hytta, Akira, Matmor og matfar. Mye multer er modne og “fangst” ble det, både av det ene og nesten det andre. På turen fikk Akira rypelukt i nesen og jaggu flaug det ikke opp en stegg. Litt senere væra ho resten av kullet og hun sprang som gal etter rypehøna, mens kyllingene flaksa rundt fotan på matfar smiley Det må også sies at ho overhodet ikke reagerte på “nei” eller navnet sitt denne gang. Det kunne nesten virke som ho var litt “sorry” for det da ho kom tilbake med “dådyrøyne” og øran veldig ærbødig nedlagt! Etter denne episoden, måtte hun forholde seg rolig i liggende tilstand og å se på når vi plukka bær. Ho ville nesten ikke flytte seg på kommando…
Her er matmor rigga med “moltebærplukkeroppsett”smiley:
Planlagt fjelltur ble avlyst på grunn av tåke og regn, men det kommer nok tider etter dette. Mao, så har vi vært noenlunde stasjonær på hytta, bare med små turer innimellom. Vi har også fått gjort en del vedlikehold på hytta.
Onsdag 17. juli var matfar i Hasvik for nødvendige gjøremål. Det utnytta matmor til sporing av matfar. Akira ble “oppkledd” med sele og langline ca en halv time etter at matfar var reist til Hasvik. På kommando starta Akira søket med først å snuse i lufta. Deretter fulgte hun matfars spor over nabohyttas terrasse, stoppa ved snekkerne der, snusa, fortsetta langs stien ned til flomålet, langs stein fjæra, oppå kaia og helt til kaikanten der matfar var gått ombord. Flinke Akira!
Denne gang har hun også hatt en lekekamerat i “Tira”. Fint å se at de to tispene går godt i lag. Skal bli interessant å se til neste år når Tira har fått et år til på kroppen.

Lørdag dro vi hjemover. “Prinsessa av Sørøya” inntar baugspyd posisjon i 20 kn fart:
Så får vi håpe at anledninga byr seg for en skikkelig fjelltur etterhvert.

2 thoughts on “Akira på hyttetur”

  1. Du vet sikkert, Gry, at vi har jo drevet en del med “target”- trening og prinsessa fra Sørøya er jo blitt en kløpper med litt av vært. Flinke Akira 🙂

  2. Flott blogg! Men nu lurer jeg fælt på om det er Akira som har tatt bilde nr. 3 av dere to i båten 🙂

Comments are closed.