Asha, den ville

Asha, den ville, eller som eierne sier; “villspika”. Vi vil så inderlig at Asha kommer hjem. Akiras søster er spesiell, men hvem er vel ikke det?
Når vi tar Akira som “modell” for Qeyas avkom, så er Ashas måte å være på utrolig. Vi føler at en Schæfer er veldig nært knyttet til sin flokkleder. Når det er sagt, så er denne erfaringa veldig begrenset. Akira er på alle måter en “perfekt hund”, sett i disse eiernes øyne.
Her et teltbile fra vår Sarvers tur. Det sier så mye om vårt samhold. Jeg er sikker på at Akira gjerne ville at vi skulle være på telttur “hele tida”! Hun legger seg(presser seg) i mellom oss, hun søker kontakt, hun legger snuten sin i hals gropa, hun legger snuten sin på armen, i det hele tatt, man blir så inderlig glad i den hundens adferd at det er helt rørende. I tillegg så tjener hun 2 “flokkledere” på en helt usedvanlig måte. Måtte hun bare leve evig!

Vi tenker mye på Asha, “Villspika”, som forsvant fra Leirbotnvann i begynnelsen av august. Vi ønsker så inderlig at hun finner veien hjem, eller at eierne finner henne. Vi ønsker også å bidra til å finne henne. Vi dro derfor i siste del av vår ferie på tur der siste observasjon var gjort i Bakkeby nær Skjervøy. På tur dit traff vi eierne av Asha. Vi spana litt i terrenget og snakka med folk, men at hun ikke var kunnet ha kommet dit. Var på toppene der, kikkra, spana, gikk rundt omkring, med et særdeles sterkt ønske om at Asha skulle komme inn i linsa eller dukke opp i leiren vår. Men, nei hun viste seg ikke.

Vi stoler på Akira. Hun er kontrollerbar i reinområder. Vi er 99% sikker på henne i “nærdyr” situasjoner. Men, på grunn av “Ashasituasjonen” og på grunn av ukjent “farvann”, velger vi å ha henne koblet 99% av tida.

Vi hadde en flott tur oppe i Sarves. Vi fant en flott plass å slå leir, ved ei elv så klart. Vi var på toppene rundt om, vi gikk flere kilometer i området, men Asha var ikke å se.

4 dager på leiting etter Asha. Måtte hun bare dukke opp, Villspika, avkommeet etter Qeya, som har produsert så mange utmerkede familiemedlemmer.


En flott tur i “ny upløyd mark”! Vi kommer gjerne igjen.