Akira på seiltur

Da har Akira gjennomført en lengre båttur, denne gang med seil i noen av etappene. Turen ble gjennomført i perioden 18.5.-26.5. og gikk først fra Hasvik til Tromsø med egen båt, med minibuss fra Tromsø til Svolvær, med seilbåt fra Svolvær til Tromsø og med egen båt fra Tromsø til Hasvik.

Først må sies at matfar er imponert over hvor fort hun har tilpasset seg en nye rammebetingelser. I seilbåten var hun i et nytt miljø. Å bevege seg i en seilbåt som ligger noe på skrå var ikke alltid så lett for henne. Derfor fant hun fort ut; “jeg holder meg på plassen min når dette transportmidlet ligger på skrå”!

Når hun var på dekk, måtte hun gjennomgå de samme sikkerhets rutiner som oss andre. Når hun ville på dekk, og da når det var forhold for henne å gjøre det, ga hun tydelig beskjed om det. Litt vanskelig å komme opp den bratte leideren fra salongen til cockpit, men med litt hjelp gikk det bra. Ned i salongen var det derimot ingen utfordringer. Her er litt bilder/video fra turen:

https://youtube.com/watch?v=qf7xqX2MtBw

Det er ikke optimalt å ha en stor schæferhund ombord i båt over lengre perioder, men det går. Hun har fått sine turer underveis, både før avgang og etter ankomst til bestemmelses steder og stopp underveis. Litt trening underveis har det også blitt.

Alt i alt har vi hatt en fin tur, med periodevis mye vind, men også perioder hvor vi har gått med motor og vinden har vært av flau type.

Ei ny erfaring for Akira har dette absolutt blitt. Hun er blitt atskillig modigere til å takle også slike situasjoner.

2 thoughts on “Akira på seiltur”

  1. He, he, ja du kan så si. Videoen er redigert Henning og det som er tatt bort har kanskje understreket det enda mer 🙂

  2. For ei flink og tøff jente!! Synes den andre virker å ha litt mere å gå på når gjelder koblinger :-))

Comments are closed.