NKK`s internasjonale utstilling i Harstad 5.10.13

Da var de dags for utstilling igjen. Vi dro fra Hasvik fredag morgen kl 0630 og var fremme i Harstad 1630. “Prinsessa” er helt grei å ha bil. Hun er så rolig atte….Vi legger også ned baksetet slik at hun kan foretrekke å ligge i buret sitt, med god utsikt til oss og verden utenfor.

Det er tydelig at det er utstilling i Harstad. Det “kryr” av hunder og Akira er hyper når hun blir sluppet ut av bilen.
Lørdag morgen drar vi tidlig opp til hallen. Det kan synes som om at det er vi ikke alene om å ha gjort. Med katalognummer 97, får vi litt tid på til å observere andre i ringen før vi selv skal dit. Litt spent må vite, men ikke nervøs for å prestere. Akira ligger rolig 3-4 meter fra ringen og er en sjelden gang oppe på alle 4 når andre hunder stikker snuten sin eller rompa si innenfor “sonen” hennes.

Så var vi i gang da i åpen klasse. Synes det gikk greit. Muligens litt for lav fart, men passa på å ha 2-3 m avstand til hunden foran. Tror nok vi begge må ha litt mer ringtrening, men travet hennes er det ingenting å si på. (Vi har trent trav)

Resultatet ble Excellent og CK, Championkvalitet. Hadde muligens forventa Cert, basert på at hun fikk reserve Certifikat i Kvalsund, men alt i alt ble jo dette tilfredsstillende.

Vurderinga ble som følger:
Utmerket type, str. prop., feminint hode, litt tynt snuteparti, korrekt bitt, noe runde øyne, utmerket hals og overlinje, rase typiske vinkler, kraftig bryst, sterke bein og puter, V-formet brystkasse, meget bra kryss og hale, velmusklet, tilstrekkelig fast i hasen, velbalanserende bevegelser, utmerket farge, pels og maske. Typisk gemytt.

Totalt var det påmeldt ca 1450 hunder, herav 16 schæferhunder.